Люди з інвалідністю мають відчувати свою значущість, а не особливість — Порошенко

Люди з інвалідністю мають відчувати свою значущість, а не особливість — Порошенко

Звернення
Укрінформ
Україна 10 років тому підписала Конвенцію ООН про права осіб з інвалідністю, започаткувавши світоглядну зміну у сприйнятті осіб з інвалідністю як людей із такими самими правами, як у всіх інших членів соціуму.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко у своєму зверненні у зв’язку з Міжнародним днем людей з інвалідністю.

"Нині виповнюється 10 років, як Україна підписала надважливий міжнародний правовий документ — Конвенцію ООН про права осіб з інвалідністю, започаткувавши тим самим світоглядну зміну щодо сприйняття осіб з інвалідністю як людей із такими ж правами, як у вcix інших членів соціуму. ... Обов’язок кожного з нас — сприяти створенню для цих людей таких умов життєдіяльності, за яких вони відчували б свою необхідність та значущість, а не особливість", — зазначив Президент.

Він підкреслив, що у демократичному суспільстві цінність життя людини з інвалідністю є надзвичайною і в моральному, і в соціально-економічному аспектах і закликав об’єднати зусилля задля досягнення спільної мети — соціуму рівних можливостей.

"Адже інтеграція людей з інвалідністю в суспільство — це не лише запорука їх реалізації, а й шлях до створення цивілізованої європейської країни, де всі громадяни мають рівні права і можливості", — додав Порошенко.

Читайте також: Нові будівельні норми враховуватимуть потреби всіх маломобільних груп населення

Міжнародний день людей з інвалідністю встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 14 жовтня 1992 року і відзначається щороку 3 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-