Полозов сказав, коли адвокати і консули зможуть потрапити у “Лефортово” до моряків

Полозов сказав, коли адвокати і консули зможуть потрапити у “Лефортово” до моряків

Укрінформ
Адвокатам і українським консулам наразі не вдається відвідати військовополонених моряків, які знаходяться у СІЗО "Лефортово" в Москві.

Про це "5 каналу" повідомив адвокат Микола Полозов, який є захисником капітана катера "Бердянськ" Дениса Гриценка.

"Російська влада дала інформацію українській стороні про те, де перебувають моряки ввечері в п'ятницю, коли СІЗО були закриті. Субота, неділя – СІЗО теж закриті. Раніше, ніж в понеділок, ні консули, ні хтось з адвокатів потрапити туди не зможуть. Там посилений прохід для адвокатів, необхідно отримувати дозвіл слідчого, а це може затягнути процес і на день, і на два, і на тиждень. Залежно від бажання слідчого давати дозвіл", – сказав Полозов.

Нагадаємо, всіх захоплених українських моряків доправили до Москви. 21 моряк перебуває у СІЗО "Лефортово", троє поранених - у лікарні "Матросской тишины". За даними їхніх захисників, військовополонені нині у карантинних одиночних камерах. Це кімнати півтора на два метри, там нічого немає, крім стола, лави та залізного ліжка. Військові однострої в українців забрали, видали тюремний одяг.

Адвокати українських моряків уже подали апеляцію до так званого Верховного суду анексованого Криму щодо незаконного арешту їхніх підзахисних.

Читайте також: Обстріл "Бердянська" відбувся у нейтральних водах — Bellingcat

Моряки захоплених катерів "Нікополь" і "Бердянськ" та буксира "Яни Капу" у повному складі заарештовані на 2 місяці так званими судами анексованого Криму. Росія звинувачує українських військовослужбовців у порушенні територіальних вод та ігноруванні попереджень прикордонної служби ФСБ. В Україні наполягають, що українські моряки мають бути визнані військовополоненими.

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі і 24 моряки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-