Близько 70 тисяч українців навчається за кордоном — Порошенко

Близько 70 тисяч українців навчається за кордоном — Порошенко

Укрінформ
Петро Порошенко переконаний, що саме якісна освіта молоді, її розвиток є тим фактором, який забезпечить розвиток держави, тому влада має докладати максимум зусиль для підтримки талановитої молоді та створення сприятливих умов для її роботи саме в Україні.

Про це він сказав на зустрічі з професорсько-викладацьким складом та студентським активом Хмельницької області, повідомляє прес-служба глави держави.

«Освіта, наука і інтелектуальне збагачення нації – це є той пріоритет нашої з вами політики... У вас такі перспективи для освіти, яких точно не було у мого покоління... Інтернет зараз дає дистанційний доступ до різних університетів світу. Ми про це і мріяти навіть не могли», - зазначив Президент.

Він нагадав, що в радянські часи потрібно було не лише дозвіл на в’їзд до країни, але і на виїзд з СРСР, який давали далеко не всім.

«Зараз у вас доступ до всесвітньої скарбниці знань. Надзвичайно широкі можливості отримати освіту і отримати подвійний диплом, в тому числі вчитися за кордоном і дуже бажано і навіть обов’язково - з поверненням додому. Ваших знань вкрай потребує Україна. Глобалізація призвела до того, що для вашого покоління не існує мовних, цивілізаційних бар’єрів чи кордонів», - наголосив Порошенко.

«Коли стоять великі завдання – не бійтеся перемагати, не бійтеся змагатися. У вас є потенціал стати першими. Україна розраховує на ваші знання і на вашу готовність служити країні», - підкреслив глава держави.

За його словами, саме задля надання якісних освітніх послуг в Україні і було здійснено реформу галузі, адже саме реформування освіти відкриває можливості освітнього процесу для студентів і молодих дослідників.

«Відкриваються двері зараз для програми підтримки, що фінансується ЄС, США, Канадою і багатьма іншими нашими партнерами. І вже тепер за оцінками 70 тисяч здібних молодих українців навчається за кордоном», - сказав він, зазначивши, що є чимало прикладів успіху молодих українців в зарубіжних освітніх і наукових центрах.

Водночас Порошенко акцентував, що влада має зробити все можливе для того, аби ця молодь поверталася в Україну.

«Щоб всередині країни була критична маса молодих, амбітних творчих людей, які не просто готові до змін, а самі є рушійною силою змін. Спираючись на новий досвід, вони мають активізувати той потенціал, який ми маємо, і дуже важливо, щоб молодь, яка має талант, амбіції, має бажання підвищувати свій інтелектуальний потенціал і рівень, мала можливість реалізувати свої таланти, здібності і потенціал на благо нашої країни», - додав він.

Глава держави наголосив, аби талановита та освічена молодь мала бажання повертатися на Батьківщину, дуже важливо, щоб вона мала нарешті державну підтримку, а не лише підтримку США і ЄС.

Читайте також: За рік безвізу українці 20 мільйонів разів перетинали кордони ЄС - Порошенко

«Саме тому кілька тижнів тому я підписав указ про створення державного фонду Президента України з підтримки освітніх і наукових програм для молоді. Верховна Рада, і я їй дякую, підтримала цю ініціативу, виділивши в бюджеті на 2019 рік 1 млрд для цього фонду підтримки освітніх і наукових досліджень», - сказав Порошенко.

За його словами, фінансова допомога, яку надає фонд, забезпечить молодь України можливістю навчатися за магістерськими програмами, в тому числі за кордоном, після закінчення українських вишів з обов’язковим поверненням до України.

Фото: прес-служба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-