За рік безвізу українці 20 мільйонів разів перетинали кордони ЄС - Порошенко

За рік безвізу українці 20 мільйонів разів перетинали кордони ЄС - Порошенко

Укрінформ
Лише за рік дії безвізового режиму, у період з 11 червня 2017 року до 11 червня 2018 року, українці 20 млн разів перетинали кордони країн Євросоюзу.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час зустрічі зі студентами у ході робочої поїздки на Хмельниччину, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Скоро виповниться півтора року безвізовому режиму. За рік з 11 червня 2017 року до 11 червня 2018 року наші громадяни 20 млн разів перетинали кордон Європейського Союзу. Це не означає, що 20 млн громадян (перетинали кордон - ред.), бо деякі їздили кілька разів, але 20 млн перетинів, і ця кількість суттєво зростає", - сказав Порошенко.

Читайте також: Метою подальшої євроінтеграції є участь України у спільному ринку ЄС — МЗС

У цьому контексті він нагадав, що під час відкриття разом з президентом Словаччини Андреєм Кіскою символічних дверей до ЄС опоненти заявляли, що безвіз не потрібен, бо більшість українців не зможуть ним скористатися.

"Але приблизно дві місяці тому був виданий 10-мільйонний біометричний паспорт громадянина України (для виїзду за кордон). А це означає - треба (безвізовий режим - ред.)", - акцентував Порошенко.

Він також нагадав, що наразі майже 130 країн світу, у тому числі країни ЄС, запровадили безвізовий режим для громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-