Метою подальшої євроінтеграції є участь України у спільному ринку ЄС — МЗС

Метою подальшої євроінтеграції є участь України у спільному ринку ЄС — МЗС

Фото
Укрінформ
Подальший розвиток інтеграційних процесів має бути спрямований на участь України у спільному ринку ЄС, зокрема у сфері цифрових комунікацій та енергетики.

Про це заявила заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль під час зустрічі з послами держав-членів ЄС, які опікуються питаннями «Східного партнерства», повідомляє прес-слуба МЗС.

"Заступник міністра відзначила важливість розвитку формату поглибленого співробітництва між ЄС та країнами-партнерами, які уклали угоди про асоціацію з ЄС. На думку української сторони, подальший розвиток інтеграційних процесів має бути спрямований на участь України у спільному ринку ЄС, зокрема у сфері цифрових комунікацій та енергетики, а також на роботі з усунення нетарифних обмежень у торгівлі... Заступник міністра повідомила про необхідність визначення перспективи поглиблення економічної інтеграції для трьох асоційованих партнерів після 2020 року", — йдеться у повідомленні.

Як поінформували у прес-службі, Зеркаль також відзначила необхідність інтенсифікації співпраці в рамках СхП, спрямованої на протидію гібридним загрозам, з метою створення безпечного середовища для проведення майбутніх виборів.

Читайте також: США працюватимуть над альтернативними Росії поставками газу в Австрію

Окрім того, іноземним дипломатам було висловлено стурбованість щодо будівництва «Північного потоку-2», який, за словами Зеркаль, є не «бізнес-проектом», а «інструментом політичного шантажу Російської Федерації».

Посли, в свою чергу, вкотре підтвердили провідну роль України в Східному партнерстві, відзначили прогрес України у здійсненні реформ та ефективне запровадження безвізового режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-