Гендерна рівність важлива для 77 % українців

Гендерна рівність важлива для 77 % українців

Дослідження
Укрінформ
І чоловіки, і жінки в Україні прагнуть бачити зміни у своїх традиційних ролях, а рівність між чоловіками та жінками важлива для понад трьох чвертей українців.

Такі результати першого національного опитування щодо рівності чоловіків та жінок, виконаного Національним демократичним інститутом (НДІ) в Україні на замовлення Офісу віце-прем’єр-міністра із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, оприлюднила віце-прем’єр Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє Урядовий портал.

"І чоловіки, і жінки в Україні прагнуть бачити зміни в традиційних ролях чоловіків та жінок. 77% українців стверджують, що рівність між чоловіками та жінками важлива для них. 71% респондентів вважають, що чоловіки та жінки мають бути рівною мірою залучені до сімейного життя, і лише 40% погоджуються, що поточна ситуація є такою", — сказала Климпуш-Цинцадзе.

У столиці відбулася презентація результатів Національного опитування з питань рівності між чоловіками та жінками в Україні / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

Як засвідчило дослідження, дві третини українців бачать, що наразі в політичному житті країни домінують чоловіки, але лише 36% вважають, що так має бути.

Презентуючи результати опитування, віце-прем'єр послалася на загальносвітовий досвід, який доводить, що суспільства, які досягли більшої рівності між чоловіками та жінками, безпечніші та успішніші.

Климпуш-Цинцадзе підкреслила, що уряд уже розробив Державну програму забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків і робить рішучі кроки для впровадження рівності та протидії дискримінації, що також охоплюють сектор безпеки та оборони.

Читайте також: Гендерні стереотипи негативно впливають на дитину після розлучення батьків – РЄ

«Ми скасували заборону на застосування жіночої праці в багатьох професіях, доступ до яких було закрито для жінок. Ми також працюємо над протидією гендерно зумовленому насильству, включаючи сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом. Ми оновлюємо державну політику щодо забезпечення гендерної рівності та працюємо з урядом над забезпеченням більш збалансованого представництва чоловіків та жінок у наступному скликанні. Це опитування демонструє, що українці прагнуть змін, а ми, як уряд, плануємо їх реалізувати», — поінформувала віце-прем’єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-