Україна є лідером серед країн Європи із поширення ВІЛ-інфекції - МОЗ

Україна є лідером серед країн Європи із поширення ВІЛ-інфекції - МОЗ

Укрінформ
Україна займає перше місце за масштабами поширення ВІЛ-інфекції у Європі, зокрема, через низький рівень виявлення цієї інфекції.

Про це на прес-конференції, присвяченій Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом, заявила заступниця міністра МОЗ з питань євроінтеграції Ольга Стефанишина, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Україна лідирує в Європі за темпами поширення ВІЛ-інфекції. Водночас сьогодні немає проблем із забезпеченням препаратами проти ВІЛ-інфекції. В Україні є люди, які живуть з ВІЛ-інфекцією. Сьогодні ВІЛ - це просте хронічне захворювання, якого не варто боятися. Люди з ВІЛ-інфекцією можуть нормально жити, народжувати здорових дітей, працювати, відпочивати. МОЗ робить усе, щоб фінансування програми лікування ВІЛ/СНІДу були повними”, - зазначила Стефанишина.

Читайте також: ВІЛ у Східній Європі поширюється найшвидше у світі — ВООЗ

За її словами, в Україні спостерігається проблема щодо низького рівня виявлення ВІЛ-інфекції: близько сотні тисяч українців не підозрюють про свій статус.

“В Україні понад 100 тисяч людей не знають, що у них є ВІЛ-інфекція. Вони просто живуть, їх здоров'я погіршується, бо вони не вживають ліки. Саме ця проблема є найактуальнішою для нашої країни”, - зазначила Стефанишина.

Читайте також: Супрун в ООН: Українці на окупованих Росією територіях відрізані від медпослуг

Вона закликала кожного українця пройти тестування на наявність ВІЛ-інфекції.

“Тест зробити дуже просто. Зокрема, й звернутися до свого сімейного лікаря. Цей аналіз входить у пакет гарантованих медичних послуг”, - наголосила Стефанишина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-