Супрун в ООН: Українці на окупованих Росією територіях відрізані від медпослуг

Супрун в ООН: Українці на окупованих Росією територіях відрізані від медпослуг

Укрінформ
Українці, які проживають на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасу, не мають доступу до повноцінної медичної допомоги.

Про це заявила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун у виступі на зустрічі високого рівня щодо боротьби проти туберкульозу під час 73-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, повідомляють у МОЗ України.

"З 2014 року російські війська та терористи-маріонетки вбили близько 11 тисяч людей. Ми все ще не маємо доступу до українців на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької та Луганської областей. Проте незалежні спостерігачі підтверджують, що ці люди не мають доступу до медичних послуг. Ця проблема є особливо гострою для пацієнтів, які потребують постійного лікування та ліків, а саме - людей з діабетом, туберкульозом, ВІЛ/СНІД та іншими хронічними захворюваннями", - зазначила Супрун.

Вона наголосила, що Україна зараз відчуває всю повноту гібридної війни Росії на собі, зокрема і в сфері охорони здоров’я.

Читайте також: Геращенко описала реакцію росіян на виступ Порошенка в ООН

"Хибною є думка, що це проблема тільки України. Гібридна війна проти здоров’я в Україні та у всьому світі - це невід’ємна складова війни Росії проти людства. Маленькі "зелені чоловічки" здійснили окупацію Криму, а Росія це використала як зручне прикриття з метою заперечення своєї причетності до конфлікту, тоді як міжнародне співтовариство отримало відмовку для відкладання будь-яких рішучих дій у відповідь на порушення головних принципів, що регулюють міжнародні відносини, зокрема визнають державний суверенітет країн та недоторканість міжнародних кордонів", - сказала Супрун, підкресливши, "російська гібридна війна – це загроза для здоров'я людей".

Очільниця МОЗ закликала міжнародну спільноту діяти у відповідь впевнено та рішуче, насамперед, "визнавши Росію державою-спонсором тероризму та обмеживши її роль в Раді безпеки ООН".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-