“Пакунок малюка” і соцпрограми: уряд ухвалив необхідні документи

“Пакунок малюка” і соцпрограми: уряд ухвалив необхідні документи

Укрінформ
Уряд урегулював порядок використання коштів за важливими бюджетними соціальними програмами.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Зокрема, уряд на своєму засіданні ухвалив постанову Кабінету міністрів „Про внесення змін до постанов Кабінету міністрів України від 27 грудня 2001 р. № 1764 і від 23 квітня 2014 р. № 117”.

Як зазначається, Міністерство соціальної політики розробило цей документ для забезпечення фінансової підтримки заходів із створення робочих місць для відтворення та розвитку інфраструктури Донецької області.

Постанова сприятиме також придбанню спеціально обладнаних автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, а також закупівлі лікувального, діагностичного, реабілітаційного обладнання та меблів для клініки Українського науково-дослідного інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності.

Крім того, документ дозволить забезпечити безперебійне надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги „пакунок малюка”, шляхом врегулювання питання щодо ефективного та повного використання бюджетних коштів.

Кабінет міністрів ухвалив також постанову «Деякі питання призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми».

Цей документ визначає порядок надання допомоги для осіб, які доглядають за хворими дітьми. Лікарсько-консультаційну комісію наділено повноваженнями щодо видачі довідки необхідної для призначення допомоги.

Читайте також: У Мінсоцполітики порахували, скільки українців отримують “соціалку”

Постанову було розроблено Міністерством соціальної політики у зв'язку з ухваленням Верховною Радою Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту осіб, які доглядають за хворими дітьми», яким було внесено зміни, зокрема, до Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми», в частині запровадження окремого виду допомоги для осіб, які доглядають за дітьми, хворими на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, яким не встановлена інвалідність.

Крім того, у зв'язку з набранням чинності Закону України «Про електронні довірчі послуги» уточнено термін «електронний цифровий підпис».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-