Воєнний стан не завадить проведенню Об'єднавчого собору в Україні - Парубій

Воєнний стан не завадить проведенню Об'єднавчого собору в Україні - Парубій

Укрінформ
Введення воєнного стану у 10 областях України не перешкодить проведенню Об'єднавчого архієрейського собору.

На цьому наголосив Голова Верховної Ради Андрій Парубій у відповідному дописі у Twitter.

"Росія намагається перешкодити створенню помісної Української православної церкви. Введення воєнного стану не перешкодить проведенню Об'єднавчого архієрейського собору", - написав він. 

Голова ВР закликав Вселенського Патріарха Варфоломія якнайшвидше провести Собор у Києві, а українська влада, зі свого боку, гарантує безпеку зібрання.

Читайте також: Сьогодні у Стамбулі розпочнеться Синод, на якому обговорять текст Томосу для України

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі 27-29 листопада проходитиме засідання Священного Синоду Вселенського патріархату, на якому очікується визначення дати проведення об'єднавчого собору в Україні та буде обговорюватися текст Томосу.

Синод Вселенського патріархату ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні 11 жовтня цього року. Тепер у Києві має бути скликано Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського Патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).

Президент Петро Порошенко та Вселенський Патріарх Варфоломій 3 листопада підписали у Стамбулі Угоду про співпрацю та взаємодію між Україною та Вселенським патріархатом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-