Очевидно, що покази з моряків вибивали тортурами - Геращенко

Очевидно, що покази з моряків вибивали тортурами - Геращенко

Укрінформ
Усі відповідальні міністерства і відомства займаються питаннями надання правової допомоги захопленим українським морякам.

Про це повідомила у вівторок перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко у Facebook.

"З усіма відповідними міністерствами і відомствами зараз ми займаємося питанням правової допомоги нашим морякам, підло захопленим країною - агресором. Росія планує влаштувати псевдосудилища над хлопцями. Очевидно, що «покази» вибивалися кдбшними незаконними методами і тортурами", - заявила вона.

Геращенко також зазначила, що Україна очікує від світу більш жорсткої реакції з вимогою негайно звільнити українських моряків.

При цьому вона з прикрістю зауважила, що Україні надто складно апелювати до світу в той час, як для більшості українських політиків і кандидатів в президенти долі захоплених моряків глибоко байдужі. "І - це мій КРИК і БІЛЬ - як ми можемо апелювати до світу про долю хлопців, коли більшості українських політиків і кандидатів в президенти долі захоплених моряків глибоко байдужі, вони не згадали за них жодним словом! Й світ, і суспільство це бачили...", - підкреслила перший віце-спікер.

Геращенко запевнила, що попри все вона і її однодумці будуть боротися за українських моряків, за негайний доступ до них лікарів, адвокатів і за їх звільнення.

Читайте також: Матеріали про напад у Керченській протоці долучать до позовів проти РФ - Єльченко

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецпризначенці Росії обстріляли та захопили у Керченській протоці українські рейдовий буксир "Яни Капу", малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь". На захоплених кораблях перебували 23 моряки, шістьох із них поранено.

Росія оголосила про намір судити затриманих українських моряків за нібито незаконний перетин державного кордону.

26 листопада Рада Безпеки ООН провела термінове засідання щодо ситуації Україні, пов'язане з останнім розвитком подій у Чорному та Азовському морях.

У 10 областях України у зв'язку з російською агресією вводиться воєнний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-