Біля Меморіалу Голодомору проходять жалобні заходи

Біля Меморіалу Голодомору проходять жалобні заходи

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко з дружиною, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, Голова Верховної Ради Андрій Парубій поклали колоски до пам’ятника жертвам Голодомору в Києві.

Участь у жалобних заходах біля Меморіалу Голодомору беруть також Президент Латвії Раймондс Вейоніс, Президент Словаччини Андрей Кіска та представники інших іноземних делегацій високого рівня.

Крім того, на заходах присутні представники духовенства, зокрема патріарх УПЦ КП Філарет, митрополит УПЦ МП Онуфрій, предстоятель Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук. Наразі триває молебень за загиблих під час Голодомору в Україні.

Біля меморіалу зібралися кілька сотень людей, заходи безпеки посилено.

За даними прес-секретаря Президента Святослава Цеголка, нині у Києві пам’ять жертв Голодомору вшановує найбільша представницька в історії іноземна делегація.

Читайте також: Щороку зростає кількість країн, які визнають Голодомор геноцидом — Порошенко
День пам'яті жертв Голодомору у Києві / Фото: Багмут Павло. Укрінформ

Як повідомлялося, у суботу, 24 листопада, в Україні відзначається День пам’яті жертв голодоморів, о 16:00 пройде загальнонаціональна акція "Запали свічку пам'яті".

День пам’яті жертв голодоморів відзначається щорічно в четверту суботу листопада на підставі президентських указів 1998 та 2007 років. У ХХ сторіччі українці пережили три голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Утім, наймасштабнішим був Голодомор 1932-1933 років - геноцид українського народу, здійснюваний тоталітарним комуністичним режимом СРСР.

Фото: Павло Багмут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-