Оркестр

Оркестр "INSO-Львів" дав у Гаазі з концерт до 85-х роковин Голодомору

Фото
Укрінформ
Академічний симфонічний оркестр "INSO-Львів" у рамка міжнародної акції "Запали свічку пам'яті" до 85-х роковин Голодомору в Україні 1932-1933 років дав великий благодійний концерт у Церкві Святого Боніфація в Гаазі.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила промо-менеджер Галина Гузьо.

"Захід був організований спільно із Посольством України та українською громадою в Нідерландах. Участь у цьому концерті як соліст взяв відомий в царині класичної музики львів'янин, скрипаль-віртуоз Олег Каськів, який є професором Міжнародної музичної академії Ієгуді Менухіна та Женевської консерваторії. Диригував програмою концертмейстер оркестру "INSO-Львів" Євген Крук", — уточнила Гузьо.

Оркестр «INSO-Львів» виступив у Гаазі / Фото: Шамов Олександр

За її словами, у концерті оркестру "INSO-Львів" у Гаазі прозвучали твори видатних українських композиторів Миколи Лисенка, Валентина Сильвестрова, Мирослава Скорика та Левка Колодуба.

Концерт "INSO-Львів" у Гаазі відбувся під час великого гастрольного туру оркестру в Нідерландах під керівництвом маестро Раймонда Янссена та за участю румунського хору з Філармонії Тімішоари. Загалом львівський оркестр дав 15 успішних концертів — у Роттердамі, Ейндговені, Гаазі, Оденбоші, Генгело, Арнгемі, Наймегені, Апелдорні, Амстердамі, Гронінгені, представивши дві програми: The Star Wars Suites та Opera Gala. Сольні партії в оперній програмі виконали солістка Філармонії Тімішоари Аліна Тодеа (сопрано) та заслужений артист України, соліст Львівської національної опери Роман Трохимук (тенор). Зворушливим соло на скрипці зачарував вимогливу європейську публіку концертмейстер оркестру "INSO-Львів" Євген Крук.

Читайте також: Повідомлення про Голодомор: листи іноземних дипломатів виклали у мережу

Як повідомлялося, 24 листопада в Україні є Днем пам’яті жертв Голодомору — мільйонів загиблих у результаті штучного голоду селян радянської України, знищених сталінським режимом у 1932-1933 роках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-