Зараз захищаємося від нащадків тих, хто організував голодомори - Порошенко

Зараз захищаємося від нащадків тих, хто організував голодомори - Порошенко

Укрінформ
В ім'я збереження України необхідно пам'ятати злочини тоталітарного комуністичного режиму, такі як штучні голодомори, політичні репресії, депортації тощо. 

Про це йдеться у зверненні Президента Петра Порошенка до українського народу та українців у світі у зв’язку із Днем пам’яті жертв голодоморів.

"Завтра - День пам’яті жертв голодоморів... Цей день спонукає нас укотре подивитися прямо у вічі жахливій правді: голодомори в Україні були штучними, вчиненими людьми проти людей. Точніше — нелюдами проти людей. Голодомор 1932 – 1933 років, голодомори 1921 – 1922 та 1946 – 1947 років, політичні репресії, депортації — далеко не повний перелік злочинів, сподіяних тоталітарним комуністичним режимом на українських землях. В ім’я збереження України маємо завжди про це пам’ятати", - зазначив глава держави.

Він акцентував, що цивілізований світ зробив і робить усе можливе, щоб гірка, але необхідна правда стала широко оприлюдненою, а злочини тоталітарного режиму отримали належну історичну і правову оцінку.

Читайте також: У Києві демонтували пам’ятну дошку Затонському, одному з організаторів Голодомору

"Це потрібно сьогодні нам — тим, хто захищає від російської агресії свою територію і демократичні цінності. Захищає від нащадків тих, хто якраз і організував ті злочини проти нашого народу. Від країни, де нині виправдовують Сталіна та його поплічників. Це потрібно світовій спільноті сьогодні і в майбутньому — для того, щоб розпізнати зло та ніколи більше не допустити злочинів проти людства", - підкреслив Президент.

Він закликав усіх українців у світі у День пам’яті жертв голодоморів запалити свічку та вшанувати хвилиною мовчання мільйони загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-