У Києві демонтували пам’ятну дошку Затонському, одному з організаторів Голодомору

У Києві демонтували пам’ятну дошку Затонському, одному з організаторів Голодомору

Фото
Укрінформ
У Києві з фасаду будівлі Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка демонтовано меморіальну дошку на честь одного з організаторів Голодомору Володимира Затонського.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Вже вранці 23 листопада на місці демонтованої меморіальної дошки була велика дірка у стіні, яку заліплювали робітники", - йдеться у повідомленні.

Володимир Затонський – більшовицький партійний і державний діяч, один із виконавців Голодомору-геноциду в Україні. Він також керував демонтажем мозаїк і фресок Михайлівського Золотоверхого монастиря та причетний до русифікації України.

У листопаді 2006 року Верховна Рада України визнала Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу. Наразі Голодомор визнали геноцидом 24 країни світу, а ще в низці країн – органи влади їхніх окремих територіальних одиниць.

За даними науково-демографічної експертизи, загальна кількість людських втрат від Голодомору 1932–33 років становить майже 4 мільйони осіб, а втрати українців у частині ненароджених становлять понад 6 мільйонів.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-