Порошенко розповів, як освітній Фонд Президента розподілятиме гранти

Порошенко розповів, як освітній Фонд Президента розподілятиме гранти

Укрінформ
Голову Фонду Президента України з підтримки освітніх та наукових програм для молоді  обиратимуть на конкурсі, а гранти на підтримку молодих учених виділятимуться за абсолютно прозорою моделлю.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час зустрічі зі студентами Київського національного торговельно-економічного університету, повідомляє прес-служба глави держави.

"Учора Верховна Рада підтримала президентську пропозицію про створення фонду на підтримку освітянських і наукових ініціатив, які отримають додаткове державне фінансування. Що це таке? Там, де є угоди з іноземними університетами – допоможемо стипендіями тим студентам, які є відмінниками і виїжджають, щоб навчатися за кордоном. Але (вони мають – ред.) обов’язково повернутися до України. Молодим вченим, які позбавлені будь-якої бюджетної підтримки, будуть за абсолютно прозорою моделлю виділені гранти», - сказав Порошенко.

Читайте також: Маркарова каже, що 58 мільярдів у бюджеті вистачить на субсидії

За його словами, буде оголошений прозорий конкурс, за результатами якого цей фонд очолить авторитетна людина, яка користується довірою всього суспільства.

Як повідомляв Укрініфрм, під час зустрічі зі студентами у Національній бібліотеці імені В.І. Вернадського 6 листопада Президент Петро Порошенко поінформував, що ухвалив рішення про заснування Фонду Президента України з підтримки освітніх та наукових програм для молоді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-