В Україні необхідно якнайшвидше відновити довіру до суддів — Мінгареллі

В Україні необхідно якнайшвидше відновити довіру до суддів — Мінгареллі

Укрінформ
Європейський Союз готовий і далі надавати підтримку Україні у питанні реформування сектора юстиції.

Про це заявив голова Представництва Європейського Союзу в Україні Х'юг Мінгареллі перед презентацією звіту "Відбір та оцінювання суддів в Україні", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В рамках Асоціації Україна—ЄС, нагадаю, ЄС узяв на себе зобов'язання всіляко підтримувати реформування сектора юстиції України і сприяти встановленню верховенства права. І судова реформа є пріоритетною серед тих цілей і завдань, які визначені в Угоді про асоціацію, тому ми не шкодуємо сил і зусиль на підтримку цієї реформи. Ми поділяємо вашу думку, що українські учасники процесу відбору, такі як (голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій) Козьяков та інші представники комісії та ГРД (Громадської ради доброчесності — ред.) перебувають під значним тиском, тому ми готові продовжувати їх підтримку, ділитися досвідом у вирішенні питань", — сказав Мінгареллі.

Він підкреслив, що судова реформа важлива для встановлення верховенства права в Україні в цілому.

За словами представника ЄС, поліпшення в судовій системі сприятимуть також залученню інвестицій в Україну та поновленню довіри громадян до судової влади, "оскільки кожен громадянин страждає від наслідків корупції та недосконалості судової системи".

"Ми мусимо не гаяти час і не втрачати можливості вдосконалити судову систему та відновити довіру громадськості до суддів. Ваші досягнення — це наші досягнення, тобто досягнення України — це досягнення ЄС, і навпаки, якщо в України щось не виходить, це означає, що ЄС недостатньо допомагає", — зауважив Мінгареллі.

Читайте також: Україна мінімізувала політичний вплив під час відбору та оцінювання суддів - експерти ЄС

Він також наголосив, що ЄС цінує відкритість до співпраці органів судового врядування з громадянським суспільством.

"Було проведено нещодавно опитування серед населення щодо рівня довіри до судової влади. В Україні рівень довіри лишається досить низьким, але ситуація з 2015 року все ж трішки покращилася, тому маю сказати, що ви робите хорошу та корисну роботу і сприяєте (поверненню) довіри до судової влади", — наголосив представник ЄС, зауваживши також, що на шляху реформування "є певні помилки, але є і багато досягнень".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-