Рада не скасувала закон про нові штрафи за нерозмитнені

Рада не скасувала закон про нові штрафи за нерозмитнені "євробляхи"

Укрінформ
Верховна Рада відмовилася скасувати рішення про прийняття в другому читанні та в цілому проекту закону України про розмитнення авто на євробляхах.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, на розгляд депутатів у середу було винесено два проекти постанов №8488-П і №8488-П1 про скасування рішення, поданих народними депутатами Юрієм Дерев'янком і Сергієм Капліним. Однак жодна із них не мала підтримки в залі засідань. Зокрема за проект постанови №8488-П проголосували лише 39 народних депутатів, а за проект постанови №8488-П1 — 33 парламентарії.

Відповідно, відхилення цих документів дає можливість Голові Верховної Ради Андрію Парубію підписати ухвалений закон і передати його на підпис Президенту України Петру Порошенку.

Читайте також: Закон про акцизи на авто відповідає вимогам власників "євроблях" - Южаніна

Як повідомлялося, 8 листопада Рада підтримала у другому читанні та в цілому законопроект №8488 про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України.

Зокрема, цим законом передбачено врегулювання питання ввезення транспортних засобів на митну територію України, забезпечення дієвого контролю за переміщенням, цільовим використанням транспортних засобів, поміщених у митний режим транзиту чи тимчасового ввезення, посилення відповідальності громадян за порушення митних правил.

Відповідно до проекту Закону України "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України", збільшуються штрафні санкції за порушення строків переміщення транспортних засобів особистого користування в митному режимі транзиту. Сьогодні за перевищення строку більш ніж на 10 діб штраф становить 8500 гривень. Після набрання чиності закону штраф за перевищення строку від 10 до 20 діб становитиме 8500 грн, від 20 до 30 діб — 85 тис. грн, більш як 30 діб — 170 тис. грн, або конфіскація за рішенням суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-