Закон про акцизи на авто відповідає вимогам власників

Закон про акцизи на авто відповідає вимогам власників "євроблях" - Южаніна

Укрінформ
Ухвалений ВР закон щодо зменшення акцизного податку на авто відповідає вимогам протестувальників під Радою та власників автомобілів на єврономерах.

На цьому наголосила голова Комітету ВР з податкової та митної політики Ніна Южаніна у кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Проголосований законопроект справді дає можливість всім людям, які купуючи автомобіль мали намір його розмитнити по тим ставкам, які на етапі переговорів влаштовували всіх активістів. Вони говорили, що готові розмитнювати, якщо акциз буде коштувати до 500 євро. Ми зробили це, щоб цей акциз саме таким і був зараз», - зазначила Южаніна.

При цьому вона зауважила, що чисельність протестувальників під парламентом у четвер зменшилась порівняно із початком акції у середу через те, що значна кількість активістів, за її словами, визнали, що запропонована комітетом редакція законопроекту їх влаштовує.

«Ті, що залишились, мабуть хотіли б, щоб відбулась повна відміна акцизного податку», - сказала Южаніна.

Водночас вона підкреслила, що така вимога є нереалістичною, зокрема через те, що надходження в бюджет від акцизного податку складає 7-10 млрд гривень на рік.

Читайте також: Рада ухвалила закон про розмитнення авто на єврономерах

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 7 та 8 листопада в урядовому кварталі відбувалися акції власників автомобілів на єврономерах з вимогою схвалити законопроект про доступне розмитнення автомобілів.

Сьогодні Верховна Рада підтримала в другому читанні та в цілому законопроект щодо зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-