На Хрещатику вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні

На Хрещатику вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні

Укрінформ
У столиці на Хрещатику, на Алеї Героїв Небесної Сотні небайдужі громадяни вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, на Алеї Героїв Небесної Сотні біля каплички відбувся поминальний молебень. Біля каплички знаходиться хрест і меморіальна плита з портретами загиблих Героїв Небесної Сотні, куди люди покладають червоні, білі, жовті і сині квіти і несуть запалені лампадки.

На Хрещатику вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні / Фото Данііл Шамкін, Укрінформ

Лунає сумна музика. Також під час заходу прозвучав гімн України.

"Саме молебень пам'яті на честь Героїв Небесної Сотні розпочинає ці заходи, які сьогодні триватимуть цілий день і які направлені на те, щоб українці пам'ятали про подвиг Героїв Небесної Сотні, про ті події, які стартували п'ять років тому, і про ті здобутки, які Майдан приніс українцям і кожному з нас", - сказав координатор громадської спілки "Ініціативна група постраждалих і поранених на Майдані" Павло Сидоренко.

Під час заходу також виступив син Героя Небесної Сотні Сергія Бондарчука Володимир Бондарчук.

"Хочу сказати, що ми не маємо права зневірятися, бо зневіра - це найгірше, що може бути. Багато часу пройшло, і боротьба втомлює, але заради тих, хто віддав своє життя під час російсько-української війни, заради Героїв Небесної Сотні ми не маємо права зневірятися. І найкращою пам'яттю для Героїв буде втілення тих ідеалів, заради яких вони виходили на Революцію Гідності. І для мене, і я думаю, для вас, Революція Гідності не закінчилася. Вона закінчиться лише тоді, коли ми побудуємо ту Україну, заради якої віддали свої життя Герої Небесної Сотні", - зазначив Бондарчук.

На місці події були присутні більше сотні осіб.

Також неподалік місця проведення заходу присутнє поліцейське авто. 

Обстановка спокійна.

Акція організована громадською спілкою "Ініціативна група постраждалих і поранених на Майдані", ГО " Родина Героїв Небесної Сотні" тощо.

Читайте також: Керівники держави вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Як відомо, День Гідності і Свободи відзначається щороку 21 листопада згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року. Його встановлено на честь початку двох подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-