Керівники держави вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Керівники держави вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко з дружиною, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман та Голова Верховної Ради вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні на Майдані Незалежності в Києві.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

“Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко взяли участь у церемонії вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що президентське подружжя встановило лампадки до Хреста на місці загибелі Героїв Небесної Сотні та вшанувало їх пам’ять.

За даними АП, у церемонії також узяли участь Прем’єр-міністр Володимир Гройсман та спікер Андрій Парубій.

Читайте також: Сьогодні Україна відзначає День Гідності та Свободи

Привітав українців з Днем Гідності та Свободи і секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

"Нинішній день – день і радощів, і смутку. Революція Гідності, яка розпочалася з виходу молоді на Майдан Незалежності 21 листопада 2013 року, назавжди змінила українців. Ми вчергове довели, що здатні згуртуватися навколо великої мети – свободи і незалежності... Ми, українці, завжди перемагаємо, коли єднаємось, і програємо, коли дозволяємо чварам та внутрішнім конфліктам нас розділити. Ми інколи навіть не усвідомлюємо, на що здатні, об’єднавшись! Головне зараз - віра у себе, у свої сили, і готовність, незважаючи ні на що, йти вперед обраним шляхом - шляхом свободи, демократії, верховенства права, економічного розвитку та зміцнення нашої країни! Зі святом! З Днем Гідності та Свободи! Нехай Господь береже Україну!" - йдеться у привітанні.

Як повідомлялося, 21 листопада Україна відзначає День Гідності і Свободи. Його встановлено на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Фото: facebook.com/petroporoshenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-