Майдан остаточно переможе, коли Україна увійде до НАТО і ЄС — Геращенко

Майдан остаточно переможе, коли Україна увійде до НАТО і ЄС — Геращенко

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко вважає, що остаточною перемогою Майдану буде день, коли Україна доєднається до НАТО, ЄС і стане регіональним лідером Східної Європи.

Про це вона написала у середу у Facebook з нагоди річниці Революції Гідності.

"На моїй сторінці в фб залишається фото Майдану. Це не просто важлива пам’ять, це щоденне нагадування, як багато ми ще зобов’язані зробити. Для мене остаточна перемога буде в той щасливий день, коли Україна доєднається до НАТО (спочатку) і ЄС, коли по праву займе роль регіонального лідера Східної Європи. Це реально, хоч шлях буде довшим, ніж усім нам би хотілося", — зазначила Геращенко.

Вона зауважила, що головним Героєм Майдану був сам Майдан, а не сцена, і це аксіома, і аж ніяк це не був майдан за дешеві тарифи. "Це був не майдан за дешеві тарифи, боротьби із зубожінням, чи за все хороше проти всього поганого. Це був — все набагато складніше — Майдан Гідності. Й тільки ті, хто ніколи не був на Майдані, можуть ставити знак рівності між Гідністю і тарифами. На Майдані не скакали. Майдан стояв — за цінності", — наголосила віце-спікер.

Вона підкреслила, що Україна обов’язково поверне Крим і Донбас, вкрадені Росією, оскільки зобов‘язана це зробити.

"А сьогодні для мене, як і в страшні лютневі дні, час молитви і тиші, подяки тим, чиєї пам‘яті маємо бути гідними. Вони вже зробили Україну іншою. Дай Бог нам мудрості, сил, мужності і розуму — зробити Україну кращою", — написала Геращенко.

Читайте також: Керівники держави вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

21 листопада згідно з Указом Президента в Україні відзначають День Гідності і Свободи. Його встановлено на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Саме 21 листопада 2013 року розпочалися перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-