Рева пояснив, для чого потрібно декларування доходів заробітчан

Рева пояснив, для чого потрібно декларування доходів заробітчан

Укрінформ
Декларування доходів громадян України, які працюють в інших країнах, необхідне для забезпечення принципу адресності при призначенні субсидій, а не для оподаткування цих доходів.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

«Пропозиція щодо необхідності декларування доходів викликана питанням розрахунку розміру субсидій, а не з метою їхнього оподаткування. Інакше заробітчани отримують подвійну преференцію порівняно з іншими громадянами», - пояснив Рева.

За його словами, усі охочі отримати субсидію мають декларувати всі свої доходи, як ті, що отримують в Україні, так і ті, що надходять з-за кордону.

«На практиці відбувається так: хто живе і працює в Україні, сплачує податки та ЄСВ, часто не отримує субсидію, оскільки чесно декларує усі доходи (саме за рахунок сплачених цими людьми податків держава надає субсидії громадянам). А ті, хто отримують доходи з-за кордону, як правило, їх не декларують при зверненні за субсидією. У результаті їм субсидія нараховується у більшому розмірі, ніж це могло бути за умови чесного декларування доходів. Це відбувається за рахунок нас із вами - платників податків в Україні», - пояснив міністр.

Читайте також: На субсидії у проект бюджету заклали 55 мільярдів — Рева

Рева зауважив, оскільки усі податки з доходів громадян України, отриманих за кордоном, були сплачені в державі перебування, то їхнє обкладання податком в Україні було би подвійним оподаткуванням.

"Коли громадянин звертається по субсидію, він зобов'язаний вказати свої доходи, оскільки ці кошти він витрачає на власне споживання. Але, якщо він не бажає це робити, то немає жодних проблем - але тоді не потрібно звертатися по субсидію", - підсумував Рева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-