На субсидії у проект бюджету заклали 55 мільярдів — Рева

На субсидії у проект бюджету заклали 55 мільярдів — Рева

Укрінформ
На фінансування програми житлових субсидій у державному бюджеті на 2019 рік закладено 55 мільярдів гривень.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, інформує прес-служба відомства

"У 2018 році на програму житлових субсидій було закладено 71 мільярд гривень, але з цієї суми майже 18 мільярдів це борги за попередні періоди. До речі, 2018 рік був першим роком, коли уряд не тільки не нарощував борги по субсидіях, але й зменшив їх на 18 мільярдів гривень. Тому, на субсидії було передбачено 53 мільярди гривень, а на наступний 2019 рік передбачено 55 мільярди гривень", - заявив Рева.

Він також зазначив, що відповідно до розрахунків, у тому числі міжнародних експертів, цих грошей має вистачити для фінансування програми.

Рева також зауважив, що протягом двох років комунальні послуги і ціна на газ не зростали, в той же час, він зауважив, "внаслідок пенсійної реформи пенсії зросли на 30 відсотків, а заробітні плати протягом першого півріччя зросли на 25 відсотків".

"Тому, якщо говорити про підвищення тарифів на газ на 23,5 відсотка, що вплине на збільшення тарифу опалення в середньому на 16 відсотків, то можна зробити висновок, що ці цифри корелюються одна з одною, а отже, різких змін у кількості субсидіантів та розмірах субсидій не буде", - додав міністр соціальної політики.

Читайте також: Проект бюджету відповідає програмі співпраці з МВФ – Гройсман

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 12 листопада заявив, що не підпише Держбюджет-2019, якщо уряд не забезпечить на 100% субсидіями тих, хто їх реально потребує. Раніше глава держави поставив завдання уряду розширити програму субсидій та збільшити фінансування цієї програми задля захисту найменш захищених верств населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-