Проект бюджету відповідає програмі співпраці з МВФ – Гройсман

Проект бюджету відповідає програмі співпраці з МВФ – Гройсман

Укрінформ
Проект держбюджету на 2019 рік, підготовлений урядом до другого читання у Верховній Раді, відповідає програмі співпраці з Міжнародним валютним фондом – одним з головних фінансових партнерів держави.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв’ю агентству Reuters, повідомляє Урядовий портал.

"Цей бюджет є бюджетом стабільності та продовження реформ. Він повністю відповідає нашій програмі з МВФ",-  сказав Гройсман.

За його словами, вчасне ухвалення бюджету, яке може відбутися вже наступного пленарного тижня, дозволить продовжити співпрацю з МВФ, а також розблокує співробітництво зі Світовим банком, Євросоюзом та урядом США щодо нової програми виділення держгарантій.

Прем'єр зазначив, що під час підготовки держбюджету до другого читання уряд не пішов на поводу в опозиційних партій, які серед іншого вимагають скасувати нещодавнє рішення щодо збільшення ціни на газ. Глава уряду пояснив, що газове питання стоїть на порядку денному з 2008 року і було зобов’язанням України перед міжнародними партнерами. Відмовитися від нього – типовий популістський крок. "А популізм вже призводив до слабкості України. Цього не можна допустити", - наголосив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-