В'ятрович: Меморіал героїв Небесної сотні відкриють у лютому-2019

В'ятрович: Меморіал героїв Небесної сотні відкриють у лютому-2019

Укрінформ
Незважаючи на слідчі дії, які розпочала Генпрокуратура на Алеї Небесної сотні на місці загибелі учасників Революції Гідності, Меморіал героїв Небесної сотні планується відкрити в лютому 2019 року.

Про це на брифінгу з нагоди відзначення п’ятої річниці Революції Гідності сказав голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми йдемо назустріч слідству, тому що вважаємо важливими ці речі - розслідування того, хто був вбивцями на майдані, хто вбивав Героїв Небесної сотні. І також важливим вважаємо меморіалізацію їх пам'яті. В жодному випадку ми не маємо права ставити суспільство перед вибором: або результати слідства, або увічнення пам'яті. Через те, що ще влітку відбулася зустріч з представниками прокуратури, яка займається розслідуванням, ми сподіваємося, що слідство швидко проведе слідчий експеримент для того, щоб не завадити спорудженню меморіалу. І ми зможемо його достойно відкрити 20 лютого до 5-ї річниці загибели Героїв Небесної сотні", - сказав В'ятрович.

Читайте також: Назвали переможця тендеру на будівництво Меморіалу Героям Небесної сотні

Як зазначив на брифінгу генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло, за інформацією Генпрокуратури на завершення слідства потрібно 16 днів.

"Ми цілком встигаємо, якщо слідство розпочнеться вчасно", - сказав Пошивайло.

Він додав, що вже створено проект меморіалу, розроблено кошторис і документацію, проведена експертиза.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-