Керівництво держави привітало працівників ЗМІ з професійним святом

Керівництво держави привітало працівників ЗМІ з професійним святом

Укрінформ
Працівники українських телерадіокомпаній у часи збройної агресії РФ щодня забезпечують інформаційний захист, який дозволяє ефективно протистояти російській пропаганді і об’єднувати українців у боротьбі за майбутнє держави.

Про це заявив Президент Петро Порошенко у вітанні з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку, опублікованому на сторінці глави держави у Facebook.

“У непрості для України часи російської збройної агресії на передовій лінії стоять не тільки військові і дипломати, а й працівники українських телерадіокомпаній - журналісти й оператори, радійники і зв'язківці. Саме ви щодня забезпечуєте інформаційний захист, який дозволяє ефективно протистояти російській пропаганді і об'єднувати українців у боротьбі за майбутнє нашої держави”, - підкреслив Порошенко.

Відкрите суспільство неможливо збудувати без вільних засобів масової інформації, про це у своєму вітанні заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляється на Урядовому порталі.

"Україна повністю поділяє сучасні західні цінності свободи слова та свободи преси. Відкрите суспільство неможливо збудувати без вільних засобів масової інформації, важливими елементами яких є радіо і телебачення. Забезпечення створення необхідних умов для безперешкодного розвитку та функціонування радіо, телебачення та сучасних засобів зв’язку є нашим першочерговим завданням", - зазначив Гройсман.

За його словами, у сучасну епоху інформація є одним з найважливіших та найдорожчих глобальних ресурсів, а доступ до неї є необхідним елементом успіху в будь-якій сфері діяльності. Переорієнтація провідних суспільств на засади цифрової креативної економіки створює нову реальність, у якій частка інформаційного продукту у структурі виробництва зростає, а швидкість, зручність та надійність операцій з інформацією стають визначальними чинниками розвитку.

Також Прем’єр-міністр підкреслив, що в умовах гібридних викликів, інформаційної війни та маніпулятивних технологій на перший план виходить питання інформаційної безпеки. Тому, наголосив він, завданням держави є убезпечення громадян від ворожих інформаційних атак. “Однак ми жодним чином не збираємося обмежувати існування будь-яких телевізійних чи радіоканалів, адже вільний доступ до інформації, свобода слова та вільна преса є нашими фундаментальними цінностями”, - заявив Гройсман.

Читайте також: В Україні відзначають День працівників радіо, телебачення та зв'язку

Як повідомлялося, 16 листопада в Україні відзначається День працівників радіо, телебачення та зв’язку. Свято встановлено згідно з указом Президента від 11 листопада 1994 року «на підтримку ініціативи працівників радіо, телебачення та галузей зв’язку України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-