У Латвії затримали екс-банкіра, який привласнив в Україні 300 мільйонів

У Латвії затримали екс-банкіра, який привласнив в Україні 300 мільйонів

Укрінформ
У Латвії затримали одного з власників ПАТ «Міський комерційний банк» (CityCommerce Bank), який знаходився у міжнародному розшуку через підозру у привласненні 300 млн грн.

Про це інформує департамент захисту економіки Національної поліції України. 

«За запитом української сторони правоохоронні органи Латвійської Республіки затримали президента - одного з власників ПАТ «Міський комерційний банк» (CityCommerce Bank), який знаходився у міжнародному розшуку. Президент та голова правління даної фінустанови через підконтрольні їм комерційні структури вивели активи банку. Наразі готуються матеріали щодо екстрадиції затриманого», - зазначається в повідомленні.

Згідно з інформацією, слідчими органами були зібрані докази причетності керівників згаданого банку та комерційних структур до виведення та привласнення активів банку у сумі майже 300 мільйонів гривень.

Читайте також: ГПУ повернула 44 мільярди, вкрадені Януковичем і К° — Порошенко

Під час слідства також було встановлено, що упродовж 2013-2014 років посадовці видали кредити фіктивним фірмам, а кошти легалізували через підконтрольні їм комерційні структури. Зокрема, фіктивним підприємствам надавалися кредити під забезпечення майна, вартість якого була завищена в десятки разів, інформує Нацполіція.

Як повідомляється, слідством також встановлено, що голова правління банківської установи отримавши громадянство РФ, виїхав до тимчасово окупованої території АР Крим.

На даний час екс-банкіру обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком один рік. Наразі в Нацполіції готують матеріали щодо екстрадиції затриманого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-