Павло Гриб відмовився давати свідчення у російському суді

Павло Гриб відмовився давати свідчення у російському суді

Укрінформ
Незаконно утримуваний у Росії 20-річний громадянин України Павло Гриб 15 листопада відмовився свідчити у Північнокавказькому окружному військовому суді.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Я не винен і не хочу давати жодних свідчень", – заявив Гриб.

Як відомо, Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року у Білорусі, куди він поїхав на зустріч із дівчиною, з якою спілкувався в соцмережах.

У вересні стало відомо, що він перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ), йому висунуто обвинувачення у тероризмі. Тоді ж його адвокат заявила, що Павла викрали співробітники ФСБ.

23 липня суд зупинив розгляд справи Гриба після того, як з’ясувалося, що звинувачення грунтувалися на статті Кримінального кодексу, якої не існувало під час інкримінованого злочину. Прокуратура повернула справу до суду у жовтні після виправлення того, що російські ЗМІ назвали "процесуальною помилкою".

9 листопада стало відомо, що Генеральна прокуратура України склала повідомлення про підозру російському слідчому, який висунув незаконне обвинувачення Павлові Грибу.

Читайте також: МЗС прокоментував продовження на півроку арешту Павла Гриба

За словами родичів хлопця, у Павла Гриба портальна гіпертензія - синдром підвищеного тиску в системі ворітної вени, який супроводжується збільшенням селезінки, варикозним розширенням вен стравоходу й шлунка, асцитом, печінковою недостатністю, і він мусить постійно приймати підтримуючі препарати.

Його адвокат повідомила, що Європейський суд з прав людини вимагає від Росії доступу українських лікарів до українця, щоб оцінити стан його здоров'я.

Фото: RFL/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-