МЗС прокоментував продовження на півроку арешту Павла Гриба

МЗС прокоментував продовження на півроку арешту Павла Гриба

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловлює протест Російській Федерації і вимагає звільнення українця Павла Гриба, якого Росія звинувачує у сприянні тероризму.

Про це написала у Twitter речниця МЗС Мар'яна Беца.

"Фарс у справі П.Гриба триває. Сьогодні йому незаконно продовжили арешт в РФ до квітня 2019 р. Висловлюємо протест РФ і вимагаємо звільнення", - наголосила вона.

Як повідомлялось, Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону продовжив на 6 місяців арешт українському політв'язневі Павлу Грибу.

Раніше стало відомо, що Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону знову почне розгляд справи українця Павла Гриба, якого Росія звинувачує у сприянні тероризму. Розгляд справи Гриба по суті відбудеться 15 листопада.

Справу Гриба було передано для розгляду до Північно-Кавказького окружного військового суду, його було етаповано з Краснодару до Ростова-на-Дону. Судові слухання почалися в липні, підсудний не визнав свою провину.

Читайте також: Російський суд продовжив арешт Павлу Грибу до квітня

У серпні суд вирішив повернути справу прокуророві Краснодарського краю на доопрацювання.

Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року у Білорусі, куди він поїхав на зустріч з дівчиною, з якою спілкувався в соцмережах.

У вересні стало відомо, що він перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ), його звинувачують у тероризмі. Тоді ж його адвокат заявила, що Павла викрали співробітники ФСБ.

Адвокат Гриба повідомила, що Європейський суд з прав людини вимагає від Росії доступу українських лікарів до українця, щоб оцінити стан його здоров'я. За повідомленням батьків, 19-річний Павло Гриб через інвалідність мусить постійно приймати підтримуючі препарати.

фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-