Суд відклав розгляд справи Сакварелідзе про незаконний перетин кордону

Суд відклав розгляд справи Сакварелідзе про незаконний перетин кордону

Укрінформ
Мостиський районний суд на Львівщині скасував призначений на сьогодні розгляд справи Давіда Сакварелідзе щодо незаконного перетину ним кордону у вересні 2017 року.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила прес-секретар Руху нових сил Мар`яна Поштар.

“Мостиський районний суд скасував призначене на 11 годину 15 листопада засідання у справі незаконного перетину кордону Давидом Сакварелідзе”, - сказала Поштар.

За її словами, дату нового засідання у суді не назвали.

У політсилі пов`язують скасування судового засідання з тим, що напередодні на підтримку Сакварелідзе у Львові зібалося 500 людей, решта мали прибути 15 листопада, у день суду.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2017 року екс-прокурору Одеської області, одному з лідерів Руху нових сил Давиду Сакварелідзе вручили повідомлення про підозру у зв'язку з подіями, які відбулися 10 вересня на українсько-польському кордоні біля пропускного пункту "Шегині", коли позбавлений українського громадянства екс-голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі прибув в Україну, фактично здійснивши разом із кількома народними депутатами прорив кордону в пункті пропуску "Шегині". Загалом близько 60 осіб незаконно перетнули кордон разом із Саакашвілі. У результаті порушення громадського порядку на державному кордоні України постраждали восьмеро прикордонників і тринадцять працівників поліції.

Читайте також: ГПУ призупинила кримінальне провадження щодо Саакашвілі

Сакварелідзе підозрюється в активній участі у групових діях, які призвели до суттєвого порушення роботи установи, у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, а також в опорі працівникам правоохоронних органів під час виконання ними службових обов'язків, тобто у правопорушеннях, передбачених ст. ст. 293, 332 і 342 Кримінального кодексу України.

Раніше Мостиський райсуд Львівської області визнав лідера партії «Рух нових сил» Саакашвілі винним у незаконному перетині державного кордону і змусив виплатити штраф - 3400 гривень.

12 лютого 2018 року військовослужбовці Держприкордонслужби і представники Державної міграційної служби України затримали Саакашвілі в Києві і вислали в Польщу як особу, яка незаконно прибула з території цієї країни 10 вересня 2017 року. Саакашвілі заборонено в'їзд в Україну на три роки - до 13 лютого 2021 року

У липні 2017 року Саакашвілі указом Президента України втратив українське громадянство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-