НАЗК отримало доступ до реєстру податкової

НАЗК отримало доступ до реєстру податкової

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції узгодило автоматизований доступ до реєстру Державної фіскальної служби України.

Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Національне агентство з питань запобігання корупції та Державна фіскальна служба України підписали протокол про порядок автоматизованого обміну інформацією. Цим документом узгоджено новий порядок надання Національному агентству Державною фіскальною службою інформації з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про доходи фізичних осіб", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Щомісяця відбувається близько 1,5 тисячі судів між бізнесом і податковою - експерти

Як зазначається, автоматизований обмін інформацією є однією з ключових складових логічного та арифметичного контролю декларацій та передбачає обмін інформацією з 16-ма державними реєстрами.

“Ми зробили черговий крок до впровадження автоматизованого обміну інформацією для проведення логічного та арифметичного контролю декларацій. Підписання протоколу дасть нам можливість організувати обмін даними з одним із ключових реєстрів для перевірки декларацій. Ще однією перепоною для автоматизованого обміну даними є відсутність доступу до 6 державних реєстрів Міністерства юстиції” – цитує прес-служба керівника Управління інформаційно-аналітичних систем та захисту інформації Національного агентства Анну Ковтуненко.

В агентстві вчергове наголосили, що запуск автоматизованого обміну інформацією з 6-ма реєстрами Міністерства юстиції, в яких міститься велика кількість критично важливих відомостей, необхідних для перевірки декларацій, стане можливим тільки після прийняття законопроекту №7276.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-