Архієпископу РПЦ

Архієпископу РПЦ "закрили" в'їзд в Україну

Укрінформ
Архієпископу російської православної церкви Амвросію, якого 7 листопада не пропустили в аеропорту "Жуляни" до України, також заборонили в'їзд до країни на 3 роки.

Про це повідомляє в суботу Державна прикордонна служба

"7 листопада архієпископа Амвросія не просто було не пропущено через кордон, а й заборонено в’їзд на територію України терміном на три роки. Тому щонайменше до 2021 року потрапити до України він не зможе", - йдеться в повідомленні.

Держприкордонслужба також повідомляє, що у деяких ЗМІ з’явилась інформація про те, що ректор Московської духовної академії архієпископ Амвросій, якого 7 листопада не пропустили в аеропорту "Жуляни" до України, нібито днем пізніше все-таки перетнув кордон, прилетівши іншим авіарейсом.

"Офіційно повідомляємо, що ця інформація є фейковою та не відповідає дійсності. Журналісти, готуючи ці матеріали, використовували дані з неперевірених джерел", - наголошують у ДПС України.

Читайте також: В Україну не впустили ректора Московської духовної академії - ДПСУ

Речник Держприкордонслужби Олег Слободян в коментарі Укрінформу розповів, що Амвросій відвідував Україну рівно рік тому, 9 листопада 2017 року. Журналісти, за його словами, які "отримали якимось чином" інформацію з баз даних в погоні за "зрадою", просто переплутали роки.

Слободян нагадав, що Державна прикордонна служба не могла впустити в Україну архієпископа Верейського Амвросія (Єрмакова), оскільки він не зміг підтвердити мету своєї поїздки. Він додав, що також Державна прикордонна служба виконала доручення одного з українських правоохоронних органів про те, що дана особа не може бути допущена на територію України.

Крім того, повідомив речник, 8 листопада в аеропорту "Бориспіль" прикордонники виявили священнослужителя, який намагався в'їхати до України за підробним паспортом громадянина Болгарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-