До трьох років за гратами: набув чинності закон за незаконний перетин кордону

До трьох років за гратами: набув чинності закон за незаконний перетин кордону

Укрінформ
Закон №2599-VIII про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за незаконне перетинання держкордону 10 листопада набув чинності.

Відповідний закон опублікований в офіційному виданні Верховної Ради "Голос України" 9 листопада і набуває чинності  з дня, наступного за днем його опублікування. 

Як повідомлялося, 18 жовтня ВР ухвалила законопроект №7017 "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконне перетинання державного кордону". 7 листопада Прездент України Петро Порошенко підписав цей закон.

Читайте також: Закон про створення прилеглої зони посилить морські позиції України - Фріз

Відповідно до документа, Кримінальний кодекс України доповнюється статтею, яка передбачає, що незаконний перетин кордону особами поза пунктами пропуску або без відповідних документів або за документами, що містять недостовірні відомості, карається позбавленням волі на строк до 3 років. Водночас, те саме діяння, вчинене повторно або групою осіб, пропонується карати позбавленням волі на строк від 3 до 5 років. Якщо ж такі дії вчиняються із застосуванням зброї, то покарання передбачене у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-