Єврокомісія не визнає псевдовиборів у ОРДЛО - Ган

Єврокомісія не визнає псевдовиборів у ОРДЛО - Ган

Укрінформ
Єврокомісія не визнає фейкових “виборів”, призначених на 11 листопада на окупованих територіях на Сході України.

Про це заявив європейський комісар з Європейської політики сусідства та перемовин про розширення Йоганнес Ган, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Як ви знаєте, ми віддані Мінському процесу і поважаємо все, що йде в руслі Мінського процесу. Але з погляду Мінського процесу ці вибори не сприятимуть вирішенню проблеми, і тому ми не підтверджуємо і не визнаємо цих виборів”, - сказав Ган.

Як повідомляв Укрінформ, бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили на 11 листопада так звані позачергові вибори.

Читайте також: Єврокомісар Ган вважає, що необхідно поновити довіру до НАЗК

МЗС України закликало міжнародних партнерів посилити політико-дипломатичний тиск на Кремль у зв'язку з намірами окупаційної адміністрації РФ провести на окупованій території "позачергові вибори" ватажків бойовиків. Президент України Петро Порошенко наголосив на тому, що місцеві вибори тут можуть відбутися лише після деокупації регіону.

9 листопада голова СБУ Василь Грицак заявив, що у так званих "виборах" у "ДНР" 11 листопада візьмуть участь більше 40 фейкових спостерігачів з 22 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-