Єврокомісар Ган вважає, що необхідно поновити довіру до НАЗК

Єврокомісар Ган вважає, що необхідно поновити довіру до НАЗК

Укрінформ
В Україні необхідно забезпечити незалежне функціонування усіх антикорупційних органів і поновити довіру до Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це зазначив під час прес-конференції у п'ятницю єврокомісар з європейської політики сусідства та перемовин про розширення Йоганнес Ган, повідомляє Укрінформ.

"Україні треба забезпечити незалежність і ефективне функціонування всіх антикорупційних установ, які є елементами цієї антикорупційної системи. Треба вжити заходів для поновлення довіри до Агенції з запобігання корупції", — сказав єврокомісар.

Ган розповів, що провів зустріч з директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником.

"Я дуже хочу підтвердити чудові результати НАБУ, яке, незважаючи на сильний тиск, досягло величезних результатів у своїй роботі. Щоденно сотні детективів проводять важливу, непомітну роботу, виконуючи завдання слідчого. Я хочу подякувати їм. На жаль, громадськість це не розуміє достатньою мірою", — зазначив єврокомісар.

Читайте також: Україна досягла важливого прогресу у реформах, але треба зробити більше — звіт ЄС

На його думку, Україна потребує швидкого створення Антикорупційного суду, оскільки "інвесторів приваблюватиме, що Україна долає корупцію і таким чином буде створюватися більше робочих місць".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-