Рада збільшила штрафи за порушення строків оформлення авто на

Рада збільшила штрафи за порушення строків оформлення авто на "євробляхах"

Укрінформ
Народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект щодо посилення контролю над переміщенням та використанням авто, зареєстрованих в інших державах.

За законопроект №8488 про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України проголосували 245 народних депутатів при мінімально необхідний кількості 226 голосів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Документом передбачено врегулювання питання ввезення транспортних засобів на митну територію України, забезпечення дієвого контролю за переміщенням, цільовим використанням транспортних засобів, поміщених у митний режим транзиту чи тимчасового ввезення, посилення відповідальності громадян за порушення митних правил.

Читайте також: Закон про акцизи на авто відповідає вимогам власників "євроблях" - Южаніна

Відповідно до документа, збільшуються штрафні санкції за порушення строків переміщення транспортних засобів особистого користування в митному режимі транзиту. Сьогодні за перевищення строку більш ніж на 10 діб штраф складає 8500 гривень. Після набрання чиності закону штраф за перевищення строку від 10 до 20 діб становитиме 8500 грн, від 20 до 30 діб - 85 тис. грн, більш як 30 діб - 170 тис. грн, або конфіскація за рішенням суду.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-