Рада відправила на доопрацювання законопроект про сімейну медицину

Рада відправила на доопрацювання законопроект про сімейну медицину

Укрінформ
ВР відхилила законопроект №6634 «Про первинну медичну допомогу на засадах сімейної медицини». 

Депутати не підтримали прийняття законопроекту у першому читанні та направили його на доопрацювання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Законопроектом, зокрема,  визначалася організація надання первинної медичної допомоги на засадах сімейної медицини, порядок взаємодії суб’єктів первинної медичної допомоги з закладами охорони здоров’я, що надають інші види медичної допомоги населенню.

Законопроектом приписувалось, що центр первинної медичної допомоги є суб’єктом первинної медичної допомоги та створюється за рішенням органу місцевого самоврядування або органу місцевої виконавчої влади (виконавчого органу об’єднаної територіальної громади відповідно до угоди про співробітництво територіальних громад). Він створюється для надання первинної медичної допомоги на засадах сімейної медицини з розрахунку 15–20 тисяч осіб дорослого та дитячого населення. 

Читайте також: Сімейні лікарі вже отримують підвищену зарплату - Гройсман

Проектом пропонувалось визначити, що до складу центрів первинної медичної допомоги можуть входити структурні та відокремлені підрозділи (амбулаторії сімейної медицини, медичні пункти сімейної медицини).

Як повідомлялося, за перші 6 місяців роботи Національна служба здоров`я уклала договори з 623 медичними закладами первинної медичної допомоги ( половина усіх закладів первинної медичної допомоги країни).  Понад 12 мільйонів українців обрали свого лікаря в цих закладах. За принципом «гроші йдуть за пацієнтом» заклади первинної медичної допомоги отримали 1,5 млрд грн від Національної служби здоров`я. Більшість закладів отримали значно більше коштів, аніж за субвенцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-