Сімейні лікарі вже отримують підвищену зарплату - Гройсман

Сімейні лікарі вже отримують підвищену зарплату - Гройсман

Укрінформ
Одним з результатів системних змін, які проходять в галузі охорони здоров’я, стало зростання заробітних плат лікарів на первинній ланці надання допомоги в 2-3 рази.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час наради з керівництвом Міністерства охорони здоров’я та Національної служби здоров’я України (НСЗУ), яка працює вже півроку, повідомляє Урядовий портал.

"Ми вже пройшли непростий шлях. Маємо позитив на первинній ланці - сімейні лікарі починають отримувати нову зарплату. І хоча вони самі не вірять, що це назавжди, запевняю – так буде і далі. Все, що залежатиме від уряду - для продовження змін – підтримаємо", - сказав Гройсман.

Керівники галузі представили поточні результати перетворень та своє бачення подальшої реформи з огляду на започаткування безкоштовних досліджень для пацієнтів за направленням лікаря з 1 липня 2019 року, запровадження електронних рецептів та реалізацію програми "Доступні ліки" під егідою безпосередньо НСЗУ.

Учасники наради відзначили, що зараз з Нацслужбою здоров’я співпрацюють на договірних засадах вже 623 заклади, в тому числі – 47 приватних. Це більш ніж половина закладів первинки в Україні. За наявними договорами НСЗУ вже виплатила 1,6 млрд грн – як оплату наданих пацієнтам послуг. Кількість пацієнтів, які вже підписали декларації із своїми лікарями, наближається до 21 млн.

Читайте також: У лікарнях, що підписали договори з НСЗУ, рішення щодо зарплатні приймає колектив

Гройсман наголосив, що далі потрібно зберегти темп реформи і не відступати від стратегічного плану, розрахованого до 2021 року. Всі нападки і непорозуміння глава уряду запропонував вирішити шляхом організації великого зібрання медиків та представників місцевої влади – аби пояснити всі переваги нової системи фінансування і функціонування медичних закладів.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-