У лікарнях, що підписали договори з НСЗУ, рішення щодо зарплатні приймає колектив

У лікарнях, що підписали договори з НСЗУ, рішення щодо зарплатні приймає колектив

Укрінформ
У медичних закладах, що підписали договори з Нацслужбою здоров’я, діє гнучкий підхід до формування заробітних плат, а рішення щодо їх розміру ухвалює колектив.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

“Уже майже половина комунальних закладів, де надають первинну медичну допомогу, отримують оплати за медичні послуги від Національної служби здоров’я України (НСЗУ). Більшість з них отримали значно більше грошей, аніж за субвенцією, і медики, які в них працюють, почали отримувати суттєво вищу зарплатню”, - зазначили у МОЗ.

У відомстві наголосили, що розмір винагороди лікаря більше не прив'язаний до бюджетної сітки.

“У медичних закладах, що підписали договори з Нацслужбою здоров’я, діє гнучкий підхід до формування зарплат. Рішення щодо зарплатної політики у кожному конкретному медичному закладі ухвалює колектив. Тобто ні обласний департамент охорони здоров’я, ні НСЗУ, ні МОЗ жодним чином не регулює зарплатну політику і не вказує закладам, як їм розпоряджатись заробленими коштами. Механізм обрахування зарплатні має бути прописаний у колективному договорі”, - зазначили у МОЗ.

Читайте також: Медвиші цього року скоротили набір

Там підкреслюють, якщо заклад уклав договір з НСЗУ, має діючу ліцензію, лікар підписав значну кількість декларацій, а зарплатня залишилась на тому ж рівні – це привід задати питання головному лікарю, які критерії нарахування заробітної плати він планує впровадити та ініціювати збори колективу медзакладу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-