Лондон і Берлін закликають притягнути до відповідальності винних у смерті Гандзюк

Лондон і Берлін закликають притягнути до відповідальності винних у смерті Гандзюк

Укрінформ
Винні у нападі та смерті радниці мера Херсона, активістки Катерини Гандзюк, мають бути притягнуті до відповідальності.

Про це написала посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф у своєму Twitter.

"Вкрай засмучена звісткою про смерть Катерини Гандзюк. Вона боролася зі своїми жахливими ранами з мужністю та гідністю. Важливо, щоб особи, відповідальні за цю страшну атаку, були притягнуті до відповідальності", - наголосила вона.

Читайте також: Замовники убивства Гандзюк можуть уникнути покарання - адвокат

Посольство Німеччини в Україні також наголошує на необхідності притягнення до відповідальності винних у нападах на активістів. Про це йдеться у дописі, розміщеному на акаунті диппредставництва у Twitter .

"Нас вразила смерть Катерини Гандзюк. Подумки ми поряд з її близькими і друзями. Ми глибоко стурбовані зростанням кількості нападів на активістів і політиків. Злочинці й їхні покровителі мають бути притягнуті до відповідальності. Не можна допустити панування атмосфери безкарності", - йдеться у дописі.

Як повідомляв Укрінформ, відома в Херсоні активістка, волонтер, співробітниця міської ради Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада у лікарні. За попередньою інформацією, у неї відірвався тромб. Жінці було 33 роки.

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили її сірчаною кислотою, в результаті чого вона зазнала хімічних опіків і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва.

В організації замаху на Гандзюк підозрюють п'ятьох осіб, усіх затримано.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк, кваліфікувавши його як умисне вбивство - за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 ККУ "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, скоєне на замовлення, вчинене за попередньою змовою групою осіб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-