Київський патріархат молитиметься за Варфоломія - рішення синоду

Київський патріархат молитиметься за Варфоломія - рішення синоду

Укрінформ
Синод Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) 29 жовтня ухвалив рішення про молитву за Вселенського Патріарха Варфоломія як предстоятеля православних церков.

Про це йдеться у заяві УПЦ, оприлюдненій на сайті церкви.

«Враховуючи обставини, на час до наступного розпорядження - благословити архієреям УПЦ Київського патріархату надати вказівку в їхніх кафедральних соборах на богослужіннях підносити окремі молитовні прохання за його святість Вселенського Патріарха Варфоломія», - йдеться у заяві.

Читайте також: Філарет сказав, як називатиметься помісна церква в Україні

Раніше предстоятель УПЦ КП Філарет повідомив, що об'єднавчий собор для створення єдиної Української помісної церкви відбудеться найближчим часом, точна дата проведення залежить від Вселенського патріарха.

Як повідомлялося, 11 жовтня синод Вселенського патріархату ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Тепер у Києві має бути скликано Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).

Читайте також: Патріарх Варфоломій: Несправедливо, що українці досі не мають автокефалії

15 жовтня на засіданні синоду РПЦ в Мінську було прийнято "Заяву Священного синоду" у зв'язку з рішенням Вселенського патріархату почати надання автокефалії Українській церкві. У документі РПЦ подальше перебування в євхаристійному спілкуванні зі Вселенським патріархатом визнано неможливим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-