Тренінг із роботодавцями для ветеранів АТО запускають у регіонах

Тренінг із роботодавцями для ветеранів АТО запускають у регіонах

Укрінформ
У Києві з 25 по 27 жовтня пройшов перший тренінг "Ветерани АТО: від діалогу до працевлаштування" у ході якого ветеранам влаштували зустріч із роботодавцями. 

Тренінг профінансувала держава, повідомила на засідання круглого столу в Укрінформі керівник проекту "Ветерани: від діалогу до працевлаштування" Наталія Московець.

"Першочергово ми ставили завдання відібрати ветеранів, які вже рік і більше не можуть знайти роботу. Це був першочерговий критерій. У перший день семінару лунало багато образ на суспільство, на працедавців. Перші два дні люди переважно висловлювались про наболіло. На третій день відбулась зустріч з працедавцями. І якщо в перший день було 60 учасників, то на зустріч з роботодавцями прийшли вже 35 учасників. Але це були вмотивовані люди, налаштовані працевлаштуватись", - наголосила Московець. 

Зі свого боку голова Київської філії ВГО "Об'єднання дружин і матерів бійців учасників АТО" Вікторія Кравчук зауважила, що взяти участь у тренінгу виявили бажання 120 ветеранів. 

"Ми з 120 заявників відібрали на семінар 60 осіб по мотивації", - сказала Кравчук.

На зустріч з ветеранами прийшли 7 роботодавців. Зокрема, за словами Московець, представники Приватбанку пропонували низку спеціальностей від технічних до менеджерських, фірми переважно пропонували технічні спеціальності. Дві охоронні компанії пропонували роботу. За їїсловами, завод "Оболонь" та підприємство "Агромат" також запропонували багато вакансій.

Проект найближчим часом продовжить роботу у Хмельницьку та Бахмуті. Загалом, цьогоріч планується провести 6 тренінгів в різних регіонах України. 

Ветеран АТО Вікторія Ломоносова зазначила, що тренінг був для неї особисто дуже корисним: "Це перший крок в соціум до адаптації. Це реально протягнута руку, не абстрактні заходи, а реальна допомога". Вона повідомила, що обрала творчу професію.

Читайте також: До столичної служби зайнятості звернулися понад 3 тисячі учасників АТО

Ветеран АТО Андрій Ільченко також зауважив, що зустріч була плідною і його особисто здивувало, що на зустріч у вихідний день приїхали не менеджери підприємств, а керівники підприємств. Він підкреслив, що ветеранам важливо відчувати, що хтось про них турбується. І дуже важливим є те, що цей проект фінансується державою.

Зі свого боку заступник голови Державної служби зайнятості Роман Криган сказав, що йому приємно почути, що проект дійсно запрацював. "Ветерани підходять до нас окремо, а цей проект згуртовує ветеранів", - зауважив він. 

За його словами, проект розпочали у столиці, але він буде працювати далі в інших регіонах. Криган додав, що Служба зайнятості зробить все необхідне для того, щоб кожен ветеран знайшов собі роботу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-