До столичної служби зайнятості звернулися понад 3 тисячі учасників АТО

До столичної служби зайнятості звернулися понад 3 тисячі учасників АТО

Фото
Укрінформ
За час проведення антитерористичної операції до Київського міського центру зайнятості звернулися за допомогою у працевлаштуванні 3,3 тисячі військовослужбовців, з них 179 відкрили власну справу.

Про це під час заходу у форматі «World-coffee», присвяченого Дню захисника України - «Сила незламних» в Укрінформі повідомив директор Київського міського центру зайнятості (КМЦЗ) Віктор Білич.

«Загалом з 2015 року послугами столичної служби зайнятості скористалися 3,3 тисячі військовослужбовців, які брали участь в бойових діях. 2,8 тис. осіб - отримували допомогу з безробіття», - зазначив Білич.

Він наголосив, що одним з пріоритетних напрямів роботи столичної служби зайнятості є сприяння у працевлаштуванні колишніх військовослужбовців. З цією метою проводиться активна інформаційна робота з населенням, роботодавцями та соціальними партнерами.

Зокрема, на заході були учасники АТО, які поділилися досвідом з відкриття власної справи, представники департаменту соціальної політики КМДА, Служби безпеки України, Військового інституту телекомунікації та інформації, Управління державної охорони України, ПАТ «Київпастранс», ТОВ «Ветеран секурітас груп».

Як розповів колишній військовий Марк Мельник, що проходив службу в лавах батальйону «Азов», після повернення із зони АТО за сприяння служби зайнятості він заснував власне видавництво «Орієнтир». Основне завдання видавництва - друкування спогадів і свідчень учасників бойових дій про військові операції та фронтове життя під час подій на Донбасі.

«Зараз ми досягли певного рівня у видавничій справі, наразі у світ вийшло понад 50 видань, зокрема це - дитячі патріотичні книги, історичні праці», - зазначив військовий.

Ще один військовий, який відкрив власну справу - Володимир Розумій. Після звільнення зі служби він звернувся до центру зайнятості, де отримав консультації щодо ведення підприємницької діяльності. У серпні Розумій представив службі зайнятості свій бізнес-план і отримав кошти на започаткування підприємницької справи. Його кав'ярня «Veterano» нещодавно відкрилася у Броварах і має не лише бізнесову, а й соціальну спрямованість - підтримка членів сімей загиблих учасників бойових дій.

Зокрема, директор КМЦЗ зауважив, що учасникам бойових дій, які звертаються за допомогою до служби зайнятості, крім підбору  необхідної роботи та отримання допомоги з безробіття, надаються адресні індивідуальні послуги з працевлаштування, професійна підготовка та підвищення кваліфікації, профорієнтація, а також можливість започаткувати власну справу за рахунок виплати допомоги з безробіття одноразово, для організації підприємницької діяльності.

Білич проінформував, що за допомогою столичної служби зайнятості вже знайшли роботу 1,1 тис. учасників АТО.

Він підкреслив, що отримали одноразову виплату допомоги з безробіття для організації підприємницької діяльності та започаткували власну справу - 179 осіб даної категорії.

Також 12 осіб працевлаштовано на нові робочі місця з наданням компенсації єдиного внеску роботодавцям. Проходили професійне навчання близько 400 осіб.

Зокрема, безробітні учасники бойових дій мали змогу поспілкуватися з роботодавцями і довідатися про наявні вакансії на підприємствах та умови праці.

За словами директора навчально-курсового комбінату КП «Київпастранс» Валентини Штукерт, підприємство співпрацює зі службою зайнятості у напрямку навчання та працевлаштування безробітних. Так, на роботу у «Київпастранс» запрошуються водії, бухгалтери, інженери.

«Київпастранс на 25% підняв заробітну плату і сьогодні зарплата водія на підприємстві складає від 12 до 22 тисяч гривень», - додала вона.

Читайте також: Столична служба зайнятості провела масштабне профтестування для молоді

Разом з тим, начальник відділу соціального захисту учасників АТО і вимушених переселенців Департаменту соціальної політики КМДА Наталія Бєлявська розповіла військовим про державну програму на отримання психологічної допомоги, соціальної і професійної адаптації та забезпечення санаторно-курортним лікуванням. 

Фото: Юрій Ільєнко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-