Верховенство права: Мінгареллі вважає, що Україна могла би мати кращий результат

Верховенство права: Мінгареллі вважає, що Україна могла би мати кращий результат

Укрінформ
У Європейському Союзі вважають, що Україні треба більше робити у сфері верховенства права, і постійно порушують це питання у діалозі з українською владою.

Про це заявив на брифінгу 24 жовтня голова Представництва Європейського Союзу в Україні Х'юг Мінгареллі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Звісно, в Україні є всі можливості покращити ситуацію у сфері верховенства права. Ми часто говоримо про це у нашому діалозі з українськими урядовцями і намагаємося робити все можливе для сприяння реформам саме у сфері верховенства права, розбудови правоохоронної системи. Ми на всіх рівнях намагаємося весь час підкреслювати, що треба робити більше і ефективніше у цій сфері", - сказав Мінгареллі.

У відповідь на запитання, чи корупція досі залишається основною перешкодою надання допомоги Україні з боку міжнародних партнерів, посол ЄС в Україні зазначив, що вона є дуже серйозною проблемою України.

Читайте також: Мінгареллі: Маємо прискорити реалізацію угоди про ЗВТ України з ЄС

"Але це більше проблема для самих громадян України, аніж для іноземних донорів, тому що корупція вливає безпосередньо на рівень і якість життя самих мешканців України. Тому ми можемо сказати, що, наприклад, якщо розкрадаються кошти, призначені для будівництва лікарні або ще якогось об'єкта, то це, звісно, означає, що Україна зі своїм фантастичним потенціалом могла б мати набагато кращі результати економічного розвитку, якби антикорупційні норми виконувалися більш ефективно", - акцентував Мінгареллі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-