Прокуратура АРК обіцяє, що справа Вишинського вже в листопаді буде в суді

Прокуратура АРК обіцяє, що справа Вишинського вже в листопаді буде в суді

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим розраховує через місяць направити до суду обвинувальний акт стосовно керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського.

Про це повідомив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" керівник відомства Гюндуз Мамедов.

"Що стосується розслідування справи, то можу сказати, що до кінця листопада ми плануємо обвинувальний акт щодо Вишинського направити в суд", - розповів Мамедов.

За його словами, наразі проходять балістична та лінгвістична експертизи, також проводиться робота зі свідками.

Відповідаючи на запитання про те, чи є питання у прокуратури до журналістів цього агентства, прокурор АРК відзначив, що вони є свідками у справі за обвинуваченням Вишинського.

"У нас на даний момент претензій до цих журналістів немає", - додав Мамедов.

Як повідомлялося, українські правоохоронці затримали Вишинського в Києві 15 травня 2018 року. Йому повідомили про підозру у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Вишинський лякає суддів, що через нього можливі проблеми

17 травня Херсонський міськсуд обрав Вишинському запобіжний захід у вигляді арешту до 13 липня. 6 липня прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган заявила, що Вишинському повідомили про ще одну підозру - у незаконному зберіганні зброї і боєприпасів.

Херсонський суд уже кілька разів продовжував Вишинському термін тримання під вартою, а апеляційний суд підтверджував ці рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-