Геращенко: Маємо відкривати справи щодо кожного вбивства на окупованих територіях

Геращенко: Маємо відкривати справи щодо кожного вбивства на окупованих територіях

Укрінформ
В Україні мають відкривати кримінальні провадження щодо кожного вбивства наших громадян, які скоюються на окупованих територіях Криму та Донбасу.

Про це під час години запитань до уряду сказала перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми отримали відповідь від Міністерства внутрішніх справ, що не була заведена кримінальна справа відносно вбивства громадянина України, злочинця Захарченка, не було заведено кримінальну справу відносно того, що Слідчий комітет Російської Федерації проводить слідчі дії на території Донецька, а це окупована територія. У Керчі сталося вбивство українських дітей, і прокуратура завела кримінальну справу щодо цього факту. Я не можу зрозуміти, чому у нас не заводяться кримінальні справи з приводу підриву українських дітей на міні в окупованій Горлівці, з приводу всіх тих вбивств, які відбуваються на окупованих територіях", - зазначила Геращенко.

Вона наголосила, що Україна зобов'язана відкривати кримінальні провадження з приводу кожного вбивства на окупованій території.

Читайте також: У Керчі прощаються з жертвами масового вбивства: на площу винесли 17 трун

"Окупований Донецьк, окупований Луганськ, окупований Крим - це України. І ми зобов'язані відкривати кримінальні справи з приводу кожного вбивства для того, щоб у нас був відповідний реєстр, щоб ми позивалися до міжнародних судів... Ми сьогодні маємо апелювати до міжнародних експертів з вимогою отримати доступ до кожного місця злочину, і щоб там міжнародні експерти, а не слідчі РФ проводили слідчі дії", - зауважила вона.

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня в політехнічному коледжі міста Керч сталися вибух невстановленого пристрою і стрілянина, внаслідок чого загинула 21 людина, ще близько 50 постраждали.

Прокуратура Автономної Республіки Крим кваліфікує цю подію як терористичний акт.

За версією Слідкому Росії, масове вбивство в коледжі влаштував студент 4-го курсу, 18-річний Владислав Росляков, який наклав на себе руки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-