Семочко має максимально обмежений доступ до держтаємниці - голова СЗР

Семочко має максимально обмежений доступ до держтаємниці - голова СЗР

Укрінформ
У першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка максимально обмежений доступ до держтаємниці, як і у інших співробітників зовнішньої розвідки.

Про це на антикорупційному комітеті заявив голова Служби зовнішньої розвідки України Єгор Божок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Будь–яка посадова особа, яка має допуск до державної таємниці, може бути його позбавлена лише за рішенням суду. Доступ, який може бути наданий у разі наявності допуску, у пана Семочка, як і у інших співробітників Служби зовнішньої розвідки, максимально обмежений», - сказав Божко.

Він наголосив, що це вимоги контррозвідувального захисту – «чим менше людина знає, тим менш вона вразлива до зовнішніх загроз».

Читайте також: Зовнішня розвідка проводить власне розслідування щодо Семочка

На запитання, чи не хочуть у СЗР Семочку зовсім закрити доступ до держтаємниці на час розслідування по 111 ст. ККУ, Божок відповів, що тоді він буде змушений призупинити 2 операції з захисту обороноздатності України, які проводить Семочко.

Як повідомляв Укрінформ, НАБУ відкрило кримінальне провадження відносно першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки (СЗР) Сергія Семочка за ч.3 ст. 368-2 ККУ.

1 жовтня у програмі журналістських розслідувань "Наші гроші з Денисом Бігусом" було оприлюднено дані, що Семочко має коштовну нерухомість, а його родичі - російське громадянство.

Частина 3 ст. 368-2 ККУ передбачає відповідальність за одержання службовою особою неправомірної вигоди у значному розмірі або передача нею такої вигоди близьким родичам за відсутності ознак хабарництва.

16 жовтня у СБУ повідомили, що у межах розпочатого за заявою журналіста Дениса Бігуса кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України перевіряють оприлюднену у ЗМІ інформацію щодо колишнього співробітника СБ України Сергія Семочка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-