У Франції затримали українського корупціонера-втікача - Європол

У Франції затримали українського корупціонера-втікача - Європол

Укрінформ
Французькі жандарми затримали в Бургундії "високопоставленого" громадянина України, якого на батьківщині підозрюють у масштабній корупції.

Про це повідомляється на сайті Європолу.

"5 жовтня французька жандармерія за активної підтримки Європолу заарештувала в Бургундії, поблизу Діжона, високопоставленого втікача з України, який вів розкішний спосіб життя у Франції", - йдеться в повідомленні.

Ім'я затриманого не повідомляється.

Як зазначається, європейські правоохоронці підозрюють чоловіка у міжнародному шахрайстві та відмиванні грошей.

"Конфіскація протягом одного дня дій становить понад 4,6 мільйона євро і включає в себе замок, вінтажний Rolls Royce Phantom і 3 витвори мистецтва Сальвадора Далі", - повідомили в Європолі.

Раніше в січні Франція розпочала розслідування підозрілих операцій щодо купівлі замку за 3 мільйони євро люксембурзькою компанією, основним власником якої є громадянин України, підозрюваний у масштабній корупції у своїй країні.

Читайте також: В Італії арештували одного з найнебезпечніших мафіозі "Коза ностри"

"Завдяки ефективній співпраці з представниками української та люксембурзької влади стало відомо, що головного підозрюваного розшукували в його рідній країні за корупцію. Однак йому вдалося уникнути покарання, підробивши свідоцтво про смерть", - розповідають у відомстві.

Під час оперативної наради, яка проводилася в Європі між Францією, Люксембургом та Україною, було встановлено, що підозрюваний не тільки був живим, але й вів розкішне життя у Франції.

Повідомляється, що згодом справа про шахрайство в окремій країні зросла до розмірів відмивання доходів від корупції у міжнародних масштабах.

Окрім підозрюваного. було затримано також троє його спільників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-