У Єревані з'явився перший пам'ятник Тарасу Шевченку

У Єревані з'явився перший пам'ятник Тарасу Шевченку

Укрінформ
У столиці Вірменії м. Єревані відкрили перший у країні пам’ятник великому українцеві Тарасу Григоровичу Шевченку.

Про це повідомляє Посольство України в Республіці Вірменія.

"13 жовтня 2018 року в м. Єревані відбулася урочиста церемонія відкриття першого у Вірменії пам'ятника великому українському поету Тарасу Григоровичу Шевченку", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у заході взяли участь Державний секретар Міністерства закордонних справ України Андрій Заяць, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Вірменія Петро Литвин, депутат Національних Зборів Вірменії, лідер партії «Процвітаюча Вірменія» Гагік Царукян, за безпосередньої участі якого було виготовлено та встановлено зазначений монумент, заступник міністра культури Вірменії В.Будумян, українські дипломати та члени їхніх родин, представники української громади Вірменії та актив вірменської діаспори України, посадові особи з числа керівництва Запорізької області, професорсько-викладацький склад та студенти Єреванського навчально-наукового інституту Тернопільського національного економічного університету, представники інтелігенції, засобів масової інформації Вірменії тощо.

Читайте також: Меморіал пам'яті воїнам 24-ї окремої механізованої бригади відкрили на Львівщині

Відбулася церемонія освячення монументу.

Творчий колектив «Дніпро» заспівав пісню «Реве та стогне Дніпр широкий», а дівчата Єреванського ННІ ТНЕУ виконали композицію «Як у нас на Україні».

Високі гості та інші учасники поклали квіти до пам'ятника Великому Кобзареві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-